Breaking News

„No Man’s Land”, în regia lui Alexander Morfov, la Teatrul Național București

no man s land

O nouă reprezentație a spectacolului „No Man’s Land” de Danis Tanovic, regia Alexander Morfov, are loc vineri la Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București.

Într-o lume măcinată de terorism și războaie, condusă de organizații globale și dependentă de mass-media, TNB prezintă „No Man’s Land”, o satiră împotriva războiului, a comunității internaționale și a presei în goană după senzațional și rating.

Absurdul războiului dintre Bosnia și Serbia este comprimat până la esență în acest spectacol care combină umorul negru cu tragicul și care nu se situează de partea niciuneia dintre taberele beligerante. Inamicii sunt cu toții la fel, numai numele lor diferă. Doi soldați, unul bosniac, celălalt sârb, se trezesc blocați în tranșeele dintre linii. Vorbesc aceeași limbă, cunosc aceiași oameni, se uită la aceleași meciuri de fotbal sau filme, dar se urăsc de moarte. Un al treilea soldat zace pe o mină care, la cea mai mică mișcare, urmează să explodeze, ucigând totul în jur. Cei doi dușmani sunt nevoiți să dezamorseze împreună situația și decid să apeleze la ajutorul Națiunilor Unite. Își fac apariția forțele de menținere a păcii, însoțite de CNN. Un episod local capătă conotații globale, atingând inimaginabile cote ale absurdului.

Bazat pe un scenariu scris de un bosniac, cu un regizor bulgar și o distribuție românească, „No Man’s Land” de la TNB este nu numai o parabolă despre război, ci și despre deșertăciunea vieții și a naturii umane.

Program
03 Feb 2017 (Sala Studio) 19:00
19 Feb 2017 (Sala Studio) 19:00

Din distribuție fac parte Mihai Călin, Ciprian Nicula, Marcelo-S. Cobzariu, Aylin Cadîr/Alexandra Sălceanu, Fulvia Folosea, Eduard Adam, Vitalie Bichir, George Piștereanu, Ionuț Toader, Richard Bovnoczki, Rareș Florin Stoica, Mihai Munteniță, Mădălin Mandin, Ionuț Niculae, Denis Hanganu, Adrian Iosif Pop, Andrei Atabay, Nicolae Dumitru, Aurel Ungureanu, Silviu Negulete.

Piesa reprezintă o dramatizare a filmului „No Man’s Land” (scenariul și regia Danis Tanović), câștigător al Premiului Oscar pentru Cel Mai Bun Film Străin, 2001.

Alexander Morfov este unul dintre cei mai cunoscuți regizori bulgari de teatru, cu spectacole de mare succes nu numai în țară natală, dar și pe scenele unor importante teatre din Rusia, Macedonia, Israel etc. A obținut numeroase premii naționale și internaționale de teatru, printre care „Askeer” și „Icarus” (Bulgaria), „Muza de aur”, „Sufita de aur”, „Masca de aur”, „Turandot de cristal” și „Pescărușul” (Rusia). No Man’s Land reprezintă cea de-a treia sa colaborare cu Teatrul Național din București, după Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt și Furtuna de William Shakespeare, ultimul dintre acestea aducându-i actorului Mihai Călin Premiul Uniter pentru Cel mai bun rol secundar – Caliban.

Loading...