Breaking News

Nicușor Dan: „Îmi doresc să candidez la Primăria Capitalei în 2020”

nicusor dan

Deputatul Nicușor Dan a anunțat, marți seara, la Realitatea TV, că își dorește să candideze la Primăria Capitalei în 2020.

„E o poziție pentru care eu m-am pregătit foarte mult și da, îmi doresc să candidez. Acum depinde care va fi contextul (…) care va fi contextul, dacă voi fi într-un partid, ce vor dori colegii din acel partid, sunt multe, dar eu îmi doresc să candidez (…) lupta asta pentru București continuă cu forțele pe care le am”, a spus Nicușor Dan.

Întrebat dacă face din nou USB, acesta a răspuns că „un partid nu se face ca să fie trecut pe cartea de vizită, ci pentru a răspunde unei necesități”.

„Dacă va exista această necesitate și va exista un grup de oameni care va zice 〈〈Noi vrem să răspundem acestei necesități〉〉 o să facem un partid”, a declarat deputatul.

Nicușor Dan a mai spus că îi pare rău că a ieșit din partidul Uniunea Salvați România.

„Îmi pare rău că el s-a dus într-o altă direcție decât cea în care începuse, dar (…) e important ca ce spui să și faci”, a afirmat politicianul.

Întrebat de ce nu a vrut post de ministru sau de vicepremier în guvernul tehnocrat, deputatul a menționat că nu i-a oferit nimeni nicio astfel de poziție.

„Din câte îmi aduc aminte, în perioada aceea s-a pus problema ca oamenii care erau în acel guvern să nu fie membrii de partid, or eu fondasem deja USB-ul și eram în campanie electorală (…) atunci candidam pentru Primăria Bucureștiului și dacă alegerile ar fi fost în două tururi, probabil că aș fi avut o șansă importantă”, a precizat Nicușor Dan.

Loading...