bani

Modificare legislativă privind pensia de invaliditate şi cea de urmaş

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, în calitate de for decizional, cu 267 de voturi „pentru”, proiectul de lege pentru completarea Legii 263/2010 cu amendamentul care prevede că pensia de invaliditate poate fi cumulată, de la promulgarea legii, cu veniturile din activităţi independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală şi drepturile conexe.

Amendamentul potrivit căruia pensia de invaliditate poate fi cumulată cu veniturile din activităţi independente, respectiv drepturi de autor, proprietate intelectuală şi drepturile conexe, a fost depus de către preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, dar a fost asumat de către toţi membrii comisiei, în condiţiile în care şi PNL a depus un proiect de lege care viza această modificare.

De această prevedere privind cumulul pot beneficia şi cei care primesc pensii de urmaş, a stabilit comisia.

Persoanele care s-au pensionat anticipat nu pot beneficia de aceste prevederi şi nu vor putea cumula niciun fel de venit.

Acțiunea din Parlament are loc în urma dezvăluirii cazului unei tinere scriitoare diagnosticate cu scleroză multiplă, Laura Florescu.

Proiectul urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

One Comment

  1. virgil craciunescu

    Care este ratiunea pentru care persoanele care s-au pensionat anticipat nu pot cumula pensia de la stat cu alte venituri ?
    Sunt persoane care mai pot desfasura alte activitati aducatoare de venituri in domeniul privat spre exemplu , agricultura , etc. sau chiar din activitati cum este cea a domnisoarei cu handicap ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });