Breaking News

Mișcarea Populară acuză: „Ministrul Curaj, protectorul plagiatorilor”

mișcarea populară

Deşi premierul Dacia Cioloş promitea transparenţă şi obiectivitate la instalarea în funcţie, acest lucru nu s-a aplicat şi în cazul politicienilor acuzați de plagiat, din contră, susţine Mişcarea Populară, partidul lui Traian Băsescu.

 

„Cu politicienii plagiatori, guvernul Cioloş n-a făcut nimic. Nici obiectiv, nici transparent. Ba mai mult, a ascuns gunoiul sub preş. Plagiatori cunoscuţi şi recunoscuţi, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Petre Tobă etc., îşi văd liniştiţi de funcţii şi încasează indemnizaţii de doctor, plătite de contribuabili. Este încă o dovadă că acest guvern este prizonierul partidelor şi face doar ce-i dictează acestea”, a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Mişcarea Populară.

Atacul celor de la PMP a venit ca reacție la decizia ministrului Educației, Adrian curaj, de a revoca Consiliul Naţional de Etică, cel însărcinat cu analiza acuzelor de plagiat la adresa demnitarilor și implicit a sesizării de plagiat a lucrării de doctorat ministrului de Interne Petre Tobă.

Potrivit comunicatului PMP, această acțiune de revocare a Consiliului Național de Etică ar fi trebuit să aducă în prim plan oameni integri, cu credibilitate şi recunoaştere internaţională, în schimbul politrucilor aflaţi în slujba partidelor. Mai mult, anunțul ministrului Educației că va lăsa această sarcină universităţilor, celor care au emis titluri de doctor pe lucrări plagiate este considerată o greșeală.

„Cine poate crede că universităţile în culpă (Academia Naţională de Apărare „Carol I”, Academia de Poliţie şi Academia Naţională de Informaţii a SRI), vor fi atât de „inconştiente” încât să-şi terfelească singure firma? De curând, ministrul Curaj a numit prin ordin de ministru componenţa CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare), cu rol important în acordarea titlurilor de doctor”.

Partidul fostului președinte Traian Băsescu a punctat că, în Consiliul General al CNATDCU şi în Comisiile sale, au fost numiţi şi „oameni de „bază” din partidele politice, în locul specialiştilor oneşti şi corecţi”:

– Ecaterina Andronescu, prim-vicepreşedinte PSD, acuzată şi dânsa de plagiat, aflată în cercetare penală la DNA.
– Vasile Dâncu, vicepremier, chemat să judece lucrarea colegului de cabinet, Petre Tobă.
– Corina Dumitrescu, propusă de Ponta pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dar retrasă apoi la protestele societăţii civile şi academice.
– Marius Pieleanu, cunoscut ca jurnalist susţinător al unei tabere politice.
– Daniel Barbu, fost ministru, demisionat în urma protestelor de stradă.

Trebuie însă menţionat că ministrul Curaj nu a modificat componenţa CNATDCU prin ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial pe 11 ianuarie, pentru că aceleaşi persoane se regăsesc şi pe lista anexată unui alt ordin de ministru din 2012, astfel nu avem de-a face cu o nouă listă.

Loading...