SOCIAL

Ministrul Muncii: Din iulie 2018, pensia minimă se majorează cu 120 de lei

LIA OLGUTA VASILESCU

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a adus precizări, la Antena 3, în privinţa salariilor bugetarilor, dar şi a pensiilor. 

„Se face confuzie între legea salarizării, trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. La Ministerul de Interne, scad câteva salarii de la nivelul ministerului, salariile poliţiştilor nu sunt afectate. Ce reclamă sindicatele este un spor, care nu se mai acordă anul acesta. Salariile peste 7000 de lei vor scădea. În 2018, toţi bugetarii au creşteri salariale cu 25%, mai puţin câteva categorii. Unii care sunt deja săriţi din grila din 2022 şi a doua categorie, cei care vor avea creşteri de 28%, IT-işti cercetătorii. La medic primar se dublează salariul. Am făcut un sacrificiu pentru a fi la nivel european. Şi la educaţie 25% la brut de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie 20%. Este prioritate naţională, profesorii sunt destul de jos. Am avut creşteri la aproape tot sistemul bugetar”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a garantat că pensiile nu vor scădea, ci vor crește.

„Pornim iarăşi de la retorica unor lideri din Opoziţie că nu s-au mărit. Venim cu date reale. La nivelul pensiei minime a fost o creştere de 30%, anul acesta va fi iar o majorare de 30%. Pe punctul de pensie, vrem o creştere de 15%. Aceste măsuri au fost corelate cu alte măsuri. Eliminare CASS pentru toţi pensionarii, eliminare impozit pe venit la pensiile sub 2000 de lei, la toate pensiile sub 900 de lei există posibilitatea să beneficieze de medicamente cu 90%, chiar dacă au şi alte venituri. Ne dorim să creştem pensiile şi să reglăm nişte disfuncţionalităţi… Nicio pensie nu va scădea”.

Loading...