Breaking News

Ministrul Muncii, despre Legea Pensiilor: Sunt trei variante până acum

olguta

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit, marți, la Parlament, despre situaţia Legii Pensiilor.  Ea a spus că există trei variante de lucru la legea pensiilor, iar coaliţia de guvernare va alege una dintre acestea.

Ministrul susţine că au existat dezbateri în cadrul coaliţiei, însă aşteaptă şi impactul bugetar din partea Ministerului de Finanţe.

„Sunt trei variante până acum la legea pensiilor. Urmează coaliţia să aleagă una dintre variante. Am început să avem dezbateri pe ele. În momentul în care vom avea şi toate calculele cu Ministerul de Finanţe, abia atunci vom putea să ieşim cu proiectul legii ca să îl prezentăm public. Am avut deja o primă discuţie cu coaliţia de guvernare, mai sunt în continuare de făcut foarte multe lucruri pentru că acum trebuie să vină MFP care să calculeze impactul pe această lege. Nu e o lege uşoară şi cred că nu se aşteaptă nimeni să o scoatem peste noapte”, a afirmat ministrul, marți, la Parlament.

Potrivit programului de guvernare, noua lege a pensiilor ar trebui să fie transmisă Parlamentului în luna octombrie.

„Orizontul de timp este cel din programul de guvernare – luna octombrie ca să o avem să o transmitem Parlamentului. Cât durează în Parlament nu aş putea să vă spun”, a punctat ministrul Muncii.

Loading...