mama copil laptop

Ministrul Muncii a anunțat! Se modifică vârsta de pensionare pentru mame

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, marţi, că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede.

Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a spus ministrul Muncii, marți seară, la Antena 3.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

Ministrul Muncii a precizat că aceste măsuri vor fi „amplu” discutate în ţară cu organizaţiile de pensionari, dar şi cu alte categorii interesate de lege.

Olguţa Vasilescu a mai menționat că au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, care vor fi prezentate coaliţiei de guvernare pentru a fi aleasă cea finală, care va fi apoi prezentată public şi trimisă Parlamentului, estimând că ea ar putea fi adoptată în luna decembrie, dacă nu va fi întoarsă de către preşedintele Klaus Iohannis.

2 Comments

  1. Popescu Petruta

    Și totuși, dacă ai un singur copil, nu se pune nimic?Noi cei care lucram cu persoane cu handicap, dizabilitati..Nu am putea ieși mai devreme? Cred că ar trebui și o variantă pt noi unii care lucram cu acești tineri. .copiii cu probleme. E ușor să naști, însă trebuie să te ocupi și de educația copiilor. Dar noi, mamele, mai avem și serviciu plus. .treburile casei.

  2. o mama

    aceasta lege a fost pe vremea lui ceausescu si hotii au luat acest drept mamelor care au crescut 3 si mai multi copii asa ca sunt promisiuni desarte la aceste sume imfime nu lea fost jena sa umble dar le este pt. pensiile speciale ala este drept castigat cel cu mamele e nesemnicativ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });