Breaking News

Ministrul Educației, Liviu Pop, anunț de ultima oră despre manualele școlare

manuale

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunțat, vineri, în debutul şedinţei Executivului, că în primele două luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare, informează news.ro.

Pop a explicat că situaţia a fost generată de o dezinformare din Ministerului Educaţiei, lucru care se va soluţiona săptămâna viitoare „prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”.

Până acum, ministrul a susţinut în mai multe rânduri că toţi elevii, inclusiv cei de la clasa a V-a, vor avea toate manualele în 11 septembrie.

„Lucrăm la soluţii. Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern. Va trebui să luăm nişte decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtaşi la neregulile din licitaţii. Mai pe româneşte, toate manualele cu excepţia clasei a V- a sunt deja în şcoli. La clasa a V-a, pentru primele două luni avem souţia de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât, odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar”, a declarat ministrul Educaţiei.

Premierul i-a cerut lui Liviu Pop să-i explice care sunt problemele legate de manualele pentru clasa a V-a.

„Ce e deosebit la manuale, au coperţile mai groase?”, a întrebat Tudose.

„Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele şcolare pentru clasa a V-a, Guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformări din Ministerului Educaţiei, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a precizat Pop, afirmând că persoana responsabilă e „una cu demnitate”.

Loading...