Uncategorized

Ministrul de Interne, Carmen Dan, anunț despre Legea pensiilor militare

carmen dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că nu intenționează să modifice Legea pensiilor militare, ci doar articolul care permite pensionările până la vârsta de 47 de ani.

„S-a înțeles ca intenționăm să aducem modificări la Legea pensiilor militare. Nu, ne refeream la articolul care a permis pensionările până la vârsta de 47 de ani. Suntem pe partea de finalizare a discuțiilor pe Statutul Polițistului”, a afirmat Carmen Dan.

În urmă cu câteva luni, ministrul a explicat că, printr-o ordonanță adoptată anul trecut, s-a introdus un mecanism prin care un angajat al MAI poate opta pentru pensie înainte de a împlini 47 de ani, vârsta de pensionare stabilită prin Legea pensiilor militare.

„În mod normal, conform Legii pensiilor militare din anul 2015, vârsta de pensionare nu ar putea să fie mai mică de 47 de ani. Avem însă un act normativ, vorbesc de Ordonanța 21 din 2016, care modifică nu legea pensiilor, ci Statutul polițistului, prin care s-a introdus un mecanism prin care angajatul, dacă i se desființează postul, sau se reorganizează unitatea unde lucra, putea refuza orice altă funcție și putea alege să iasă din sistem cu drept de pensie, asociind această posibilitate de a avea o pensie cât salariul sau chiar mai mare. Evident că oamenii aleg să plece din sistem la pensie decât să opteze pentru un alt loc de muncă în sistem”, a explicat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai precizat că, după modificarea legislativă prin care pensiile nu pot fi mai mari decât salariile, Guvernul vrea modificarea Statutului polițistului, pentru a corecta prevederile ordonanței de anul trecut.

Loading...