Breaking News

Metoda de calcul a notei finale a examenelor naționale s-a modificat

scoala-elevi

Nota finală a examenelor naţionale se va modifica indiferent care va fi diferenţa între note după contestaţii, iar candidaţii vor lua cunoştinţă de acest fapt sub semnătură, potrivit unui anunț făcut, vineri, de Ministerul Educației.

Candidaţii la examenele naţionale care solicită reevaluarea lucrărilor vor lua la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, nota finală fiind cea stabilită în urma contestaţiei, nemaifiind valabilă condiţia diferenţei minime de 50 de sutimi pentru ca nota să fie modificată, conform unei decizii a Ministerului Educaţiei cu privire la metodologia de organizare pentru sesiunile de examen 2017, relatează news.ro.

„Anul trecut, ministrul Mircea Dumitru a decis să intervină cu această modificare şi la contestaţii, ca acea contestaţie să fie admisă nu trebuie să mai aibă diferenţă de un punct pentru a decide nota finală şi de asemenea nici lucrările care au avut note iniţiale peste 9,50, în condiţiile în care erau contestate, în varianta veche nota la contestaţie rămânea nota finală. Anul acesta, sesiunea 2017, atât pentru Evaluare Naţională cât şi pentru Bacalaureat aceste diferenţe nu mai sunt impuse, drept pentru care candidaţii la aceste examene atunci când solicită reevaluarea lucrării iau la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10, şi cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea. În condiţiile în care sunt siguri de ceea ce au făcut în timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrării, pentru că urmarea reevaluării nota finală va fi cea de la contestaţii”, a spus Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, într-o conferinţă de presă.

O altă modificare este cea legată de notele celor doi evaluatori.

„Există şi situaţia, dar diferenţa este modificată, cea legată de nota celor doi evaluatori în cadrul etapei de evaluare a contestaţiei, în condiţiile în care diferenţa este mai mare de un punct faţă de nota iniţială atunci intervine o altă comisie de reevaluare, constituită din alţi doi evaluatori, şi aceea va fi nota finală”, a subliniat secretarul de stat.

Toate modificările vor fi publicate vineri în Monitorul Oficial, prin ordin de ministru, care reglementează sesiunile 2017 ale acestor examene.

„Vineri, este ultima probă în cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea specială, e vorba de examenul scris pentru cei care au studiat în limbile minorităţilor naţionale, şi cu această probă se încheie Bacalaureatul special, adresat celor care au competiţii, olimpiade internaţionale sau care dau examene de admitere în străinătate şi nu pot participa la sesiunea obişnuită. Se suprapun examenele de Evaluare Naţională, urmează cel de Evaluare Naţională sesiune specială, începând cu 13 iunie, proba scrisă, după care, pe 19 iunie, are loc examenul scris al Evaluării Naţionale sesiunea 2017 şi partea examenelor scrise de Bacalaureat începând cu 26 iunie”, a mai precizat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Loading...