Breaking News

Legea privind eliminarea a 102 taxe a fost promulgată de președintele Iohannis

taxe

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Legea va intra în vigoare la data de 1 a lunii imediat următoare publicării în Monitorul Oficial.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Din rândul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Camera Deputaților a respins, pe 28 decembrie, reexaminarea legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale.

Decizia a fost luată cu 174 de voturi „pentru” respingerea cererii de reexaminare, 85 „împotrivă” și o abținere.

Pe 15 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Pe 16 decembrie, CCR a decis că legea este constituțională, respingând sesizarea președintelui. În aceeași zi, șeful statului a anunțat că retrimite Parlamentului această lege.

Mai multe detalii despre această lege aveți AICI.

Loading...