Breaking News

Laura Codruța Kovesi, primele declarații după acuzațiile făcute de Sebastian Ghiță

kovesi

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat, luni, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmațiile la adresa ei lansate în spațiul public în luna decembrie și la începutul lui ianuarie.

Laura Codruța Kovesi a spus că acuzațiile lui Sebastian Ghiță la adresa sa sunt ridicole și că nu comentează declarațiile „unui inculpat fugar”.

Să lăsăm lucrurile ridicole, gen cucuvele mov și alte culori, și șefi de la CIA și să trecem la declarații serioase. În primul rând, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. Un inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt în instrumentare la DNA, o parte sunt deja trimise în judecată. Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu doresc să intru în dialog cu acesta”, a spus Kovesi, luni, după discuțiile de la Ministerul Justiţiei cu ministrul Florin Iordache.

Procurorul-șef al DNA a vorbit și despre acuzațiile fostului deputat PSD la adresa sistemului judiciar.

„V-aș ruga să observați că aceste atacuri sunt făcute de inculpați, care sunt cercetați în dosarele DNA, de inculpați care sunt trimiși în judecată sau chiar condamnați, sau de persoane care îi susțin. Aceste atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA și-a permis să deranjeze inculpații. Am observat, în ultima perioadă, că deși am făcut demersuri instituționale, aceste atacuri au continuat”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Procurorul şef al DNA a spus că i-a prezentat situaţia atacurilor asupra DNA şi noului ministru al Justiţiei, Florin Iordache.

„La venire m-aţi văzut cu un biblioraft cu documente, conţine date despre toate demersurile pe care le-am făcut cu privire la aceste afirmaţii, am trimis şi în atenţia procurorului general, am trimis şi ministrului Justiţiei. O parte dintre aceste afirmaţii mincinoase au fost verificate deja în cadrul unui dosar penal şi s-a dat şi o soluţie de clasare. Domnul ministru ne-a invitat la o discuţie privind bugetul DNA, privind nevoia de a ne ajuta în ceea ce priveşte resursele umane şi discuţiile privind sediile de care parchetele au nevoie. Am profitat de situaţie pentru a-i aduce pe masa toate acele sesizări, pentru a îi arăta atacul masiv la care este supus sistemul judiciar din partea inculpaţilor şi a persoanelor pe care le cercetăm şi am depus, în copie, toate demersurile instituţionale”, a mai spus Kovesi.

În ceea ce priveşte locul în care s-ar afla Sebastian Ghiţă, Laura Codruţa Kovesi a spus că nu poate să confirme în acest moment niciun fel de informație.

„Nu pot să vă confirm în acest moment niciun fel de informaţie. În acest caz noi am dispus măsura controlului judiciar, am instituit obligaţia de a nu părăsi ţara, am dispus efectuarea unei supravegheri operative. Toate aceste măsuri trebuia implementate şi aduse la îndeplinire de către structurile MAI, răspunsul în acest moment trebuie să îl dea MAI, cum a reuşit să scape de filaj. Noi am luat măsuri de precauţie. Este o măsură dispusă de procurorul de caz pe baza informaţiilor pe care le avea”, a declarat procurorul șef al DNA.

Loading...