kovesi dna procuror-șef

Kovesi: „Ar trebui o lege care să interzică celor condamnaţi definitiv să rămână în funcţie”

Laura Codruța Kovesi a afirmat, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, că ar trebui o modificare legislativă prin care persoanele care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu își mai poată exercita în continuare funcţia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupţie.

„Ar trebui o modificare legislativă prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai poată exercita în continuare funcţia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupţie”, a afirmat procurorul şef al DNA, făcând referire la „prea mulţi” parlamentari sau primari care au fost condamnaţi definitiv la închisoare, cu suspendare, dar care sunt încă în funcţie.

Aflată la al doilea mandat în fruntea DNA, Kovesi reclamă presiunile asupra instituţiei pe care o coordonează.

„În primii 3 ani, am văzut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaraţii publice date de persoane care deţin funcţii importante, am văzut presiuni prin încercarea de a modifica legea, chiar şi respingerea cererilor de arestare în Parlament o putem considera o forma de presiune”, a declarat procurorul şef al DNA.

Legat de numărul de procurori pe care îl are DNA, Kovesi a afirmat că sunt prea puţini pentru numărul mare de corupţi din Romania.

„Sunt in jur de 8.000 de dosare în lucru în acest moment. Una dintre cele mai mari provocări vizează volumul foarte mare de dosare cu care se confruntă DNA. Şi anul trecut am avut 10 mii de dosare în lucru în condiţiile în care doar 90 de procurori instrumentează aceste dosare”.

Întrebată despre planurile de după cel de-al doilea mandat la DNA, Kovesi a răspuns: „Cu siguranță nu candidez nici la preșidenție, nu intru în politică, o să activez în sistemul judiciar, la asta mă pricep. Am văzut că unii sunt speriați că intru în politică, mai bine să fie speriați că rămân la DNA”.

Loading...

2 Comments

  1. manolo

    Bravooo Laura Keovesii da cu tilharii de pamint,ñu areu ce cauta un functie un condamnat ,adica cine crea sa ma conduca un hot,nu

  2. iuliana

    D- na Kovesi , va rog din suflet nu va lasati si luptati impotriva coruptiei mai ales cu pliticienii care au jefuit tara si au averi de milioane de euro , pe Dragnea , Udrea , Basescu si altii care iti vrea capul taiele craca de sub picioare , dl. Iohannis nu va mai ia apararea ca a facut pact cu Dragnea ptr inca un mandat , trebuie sa luati masuri cat mai urgente , D- na Kovesi , nu va lasati rapusa de mafia Dragnea .Mult succes .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });