Breaking News

Klaus Iohannis: „Mergeți la vot și nu lăsați pe altcineva să hotărască în locul vostru”

iohannis-klaus

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că românii ar trebui să meargă duminică să voteze, punctând că aceștia nu trebuie să lase pe altcineva să hotărască în locul lor.

„Astăzi am un mesaj foarte important pentru națiune: Dragi români, mergeți la vot! Mergeți la vot! Este un drept greu câștigat în decembrie ’89. Mergeți la vot și nu lăsați pe altcineva să hotărască în locul vostru! Dacă simpatizați cu un partid, mergeți și îl votați, dacă nu v-ați hotărât încă, gândiți-vă bine, dar mergeți și votați! Dacă vă enervează toți politicienii, mergeți și votați! Vă aștept duminică la vot. Este țara noastră, este România noastră, nu lăsați pe altul să decidă în locul vostru”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele i-a îndemnat joi pe români să participe la vot la alegerile parlamentare.

„Votul este instrumentul cel mai valoros și mai puternic pe care cetățenii îl au într-un cadru constituțional democratic așa cum este și cel dat de Constituția României. Participarea la alegeri și exprimarea opțiunilor electorale reprezintă calea cea mai potrivită pentru recâștigarea încrederii cetățenilor în instituțiile fundamentale ale statului. (…) Îi îndemn pe toți concetățenii mei să uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care îl au — dreptul la vot”, a declarat Iohannis, la simpozionul național „Tradiții, prezent și perspective ale constituționalismului românesc”, dedicat împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 8 decembrie 1991, organizat la Palatul Parlamentului.

Șeful statului a spus că își dorește, ca președinte, o democrație puternică și instituții care se bucură de legitimitate și încredere.

„Au fost momente în trecut când mulți erau tentați să creadă că votul nu contează. Eu sper că am depășit acea perioadă și acel scepticism”, a precizat Iohannis.

Președintele a susținut că toți românii trebuie să își exprime opțiunea de vot.

„Avem această datorie nu pentru un partid sau altul, un politician sau altul, ci pentru că în urmă cu 27 de ani am dobândit prin sacrificiu de sânge libertatea de a ne decide singuri propria soartă. Cetățenii români trebuie să știe că votul lor contează și să aibă conștiința că ei decid, prin alegeri, viitorul lor și al României!”, a subliniat Klaus Iohannis.

Loading...