Breaking News

Ionuţ Mişa îşi retrage declaraţiile privind Pilonul II de pensii: „Nu se desfiinţează”

mișa

UPDATE

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, joi, la Parlament, după votul de învestitură a Guvernului Tudose, că Pilonul II de pensii „nu se desfiinţează şi nu se naţionalizează”, deşi dimineaţă, la audierea în comisiile de buget finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, susţinuse exact contrariul.

„Nu se desfiinţează, nu se naţionalizează. A fost o eroare pe care mi-o asum”, a susţinut Ionuţ Mişa.

UPDATE

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a mai precizat, joi seară, într-un comunicat de presă, că pilonul II de pensii nu va fi desființat și nici naționalizat, subliniind că la Parlament a răspuns unei întrebări „care probabil a fost interpretată greșit”.

„În legătură cu informațiile apărute în presă potrivit cărora aș fi declarat că Guvernul are în intenție desființarea Pilonului II de pensii fac următoarele precizări:

Nu am declarat că voi susține desființarea Pilonului II de pensii. Nici nu am în intenție să fac acest lucru. Nu există în Programul de guvernare această măsură.

Am răspuns unei întrebări, care probabil a fost interpretată greșit, în legătură cu posibilitatea naționalizării Pilonului II de pensii.

Precizez încă o dată, nici nu desființăm pilonul II de pensii, nici nu îl naționalizăm.

Nici nu aș fi putut să fac o astfel de previziune, având în vedere că fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat. Nu pot fi naționalizate fondurile publice.

Regret confuzia creată și îi asigur pe toți românii că un subiect atât de complex și sensibil este tratat cu maximă seriozitate și profesionalism de echipa de la Ministerul de Finanțe”, a mai transmis Ionuț Mișa, potrivit comunicatului de presă.

Pilonul II de pensii va dispârea până la sfârșitul anului 2017, urmând să rămână doar Pilonul I si III, a anunțat, joi dimineață, viitorul ministru de Finanțe, Ionuț Misa, relatează hotnews.ro.

„La nivelul Pilonului II de pensii astăzi sunt acumulate 40 miliarde lei. Din analiza pe care am făcut-o împreună cu colegii, pensia pe care a primit-o un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe lună”, a spus Misa.

Acesta a precizat că beneficiile pentru cei care contribuie la Pilonul II de pensii nu sunt foarte mari.

„Luăm în calcul de a da posibilitatea fiecărui contribuabil să opteze către Pilonul III de pensii, către cel privat, sau să meargă către Pilonul I. Este alegerea contribuabililor”, a spus ministrul propus al Finanțelor.

În luna aprilie 2017, fondul de pensii NN, cel mai mare administrator de fonduri de pensie privată din România, a primit o amendă uriașă din partea Statului pentru că și-a avertizat clienții să fie atenți la discuțiile publice despre o posibilă naționalizare a acestor fonduri de pensii private.

Loading...