Breaking News

Iohannis: Economia României traversează o perioadă de creştere economică robustă

klaus-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut, marți, că economia traversează acum o perioadă de creştere economică robustă, de 5,2% pe primul semestru al acestui an, ceea ce face ca România să fie o „campioană europeană a creşterii economice”.

„Economia României traversează acum o perioadă de creştere economică robustă. Pe primul semestru al acestui an avem o creştere economică de 5,2%, ceea ce face ca România să fie o campioană europeană a creşterii economice. Recent, Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit prognozele de creştere economică la 5% pentru întregul an 2016. Evident, aceste cifre sunt încurajatoare, însă şi mai încurajator este faptul că motoarele creşterii economice s-au multiplicat. Evoluţiile recente ne arată că nu doar motorul consumului este turat, ci privim cu optimism şi către componenta investiţională a economiei”, spune Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis Forumului Economic româno-slovac.

Şeful statului precizează că perspectivă economică bună este dată şi de faptul că pentru primul semestru s-a înregistrat o creştere cu circa 9% a investiţiilor nete.

„Această încredere este resimţită şi în plan extern: avem şi o creştere cu 12% a investiţiilor străine directe, pe primele şapte luni ale anului. Dincolo de aspectele cantitative, sunt importante şi atuurile noastre de ordin calitativ. Un avantaj major este calitatea forţei de muncă, apreciată astăzi de investitori, dar care, în economia modernă, trebuie permanent perfecţionată. Predictibilitatea economică este, de asemenea, un atu considerabil pentru oamenii de afaceri, pe care îi încurajez să fructifice acest context economic favorabil”, a menționat Klaus Iohannis.

În context, președintele a susţinut că principala peocupare a autorităţilor este „reducerea poverii birocratice, creşterea transparenţei şi asigurarea stabilităţii pentru mediul de afaceri”.

Klaus Iohannis a arătat că printre proiectele la nivelul relaţiiilor bilaterale figurează regiunea Dunării şi Portul Constanţa care ar putea deveni principalul port maritim pentru comerţul slovac.

Preşedintele Slovaciei Andrej Kiska a efectuat o vizită oficială în România, la invitaţia omologului său român Klaus Iohannis.

Loading...