vouchere bani lei bancnote (3)

Indemnizația minimă de creștere a copilului, majorată de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a propus, joi, în ședința de Guvern, creșterea indemnizației minime de creștere a copilului, începând din 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei.

Vasilescu a prezentat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care „indemnizația minimă de creștere a copilului va crește, tot de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei, față de 1.233, cât este în prezent”.

„Pentru asigurarea acestei creșteri, indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi raportată pe viitor la salariul minim, ci la indicele social de referință (ISR), care este astăzi 500 de lei, iar indemnizația minimă va fi de două ori și jumătate ISR”, a explicat ministrul Muncii.

Aceasta a venit, de asemenea, și cu propunerea de amânare a măsurii privind venitul minim de incluziune „cu un an de zile până la data de la 1 aprilie 2019, din motive tehnice, fiindcă sistemul informatic nu este încă pregătit”.

„Avem multe solicitări de la autoritățile locale care, de asemenea, ne-au informat că își doresc prorogarea acestui termen de punere în aplicare a legii”, a completat Lia Olguța Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });