Breaking News

Începând din ianuarie 2017, valoarea punctului de pensie s-a majorat cu 5,25%

bani-lei-pensie-cupon

Începând din 1 ianuarie 2017, punctul de pensie a fost majorat cu 5,25%. Anunţul a fost făcut încă din luna decembrie de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

Decizia a fost luată în ultima şedinţă de Guvern în care Cabinetul Cioloş mai putea emite ordonanţe de urgenţă.

Valoarea punctului de pensie este majorată de la 871,7 lei până la 917,5 lei. Așadar, în conformitate cu metodologia prevăzută de Legea pensiilor, valoarea punctului de pensie creşte cu 5,25% în anul 2017.

„Astăzi, în ordonanţa de urgenţă pe care am stabilit-o pe partea legată de alte măsuri fiscal-bugetare, am plăcerea să anunţ că în anul 2017 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5,25%. Ea va fi 917,5 lei faţă de valoarea de 871,7 lei şi, pe această cale, eliminăm orice fel de dubii cu privire la intenţiile acestui Guvern în ceea ce priveşte sistemul de pensii”, a spus Dragoș Pîslaru.
Conform ministrului Muncii, această majorare de 5,25% se aplică şi pensiilor militare de stat.

„Cu această ocazie, creăm predictibilitate pentru cei care sunt pensionari (…), ca să ştie de la 1 ianuarie care le va fi pensia”, a precizat Dragoș Pîslaru.

De asemenea, ministrul a dat asigurări că Executivul condus de Dacian Cioloș nu taie salarii şi nu anulează sporuri.

„Nu se taie nimic, nu se taie salarii, nu se anulează sporuri, nu se anulează nimic din ceea ce există deja. (…) Acest Guvern nu taie salarii, nu taie sporuri, nu taie lucruri legate de salarizarea în zona publică”, a punctat Pîslaru.

Legea pensiilor prevede ca valoarea punctului de pensie să fie majorată anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Loading...