Breaking News

Grup de lucru privind corupția în sistemul de sănătate, organizat de DNA la București

kovesi dna procuror-șef

„Corupția în sistemul de sănătate – prevenire și investigare. Experiență, bune practici și provocări” este tema pe care o vor dezbate, luni și marți, la București, într-un grup de lucru, reprezentanți ai autorităților anticorupție și polițienești din nouă țări și de la Comisia Europeană, evenimentul fiind organizat de Direcția Națională Anticorupție.

Conform unui comunicat al DNA, discuțiile vor fi împărțite în două paneluri, respectiv „Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea și controlul administrativ al corupției în sistemul de sănătate” și „Cele mai bune practici în investigarea corupției în sistemul de sănătate”.

Scopul grupului de lucru este acela de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz și de bune practici în lupta împotriva corupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticoruptie, se arată în comunicat.

La eveniment participă reprezentanți ai autorităților anticorupție și ai instituțiilor polițienești din Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, România, Serbia și Spania, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Rețelei Europene privind Frauda și Corupția în Sistemul de Sănătate.

Grupul de lucru este organizat de DNA în calitatea sa de membru al Rețelei Europene Împotriva Corupției EPAC/ EACN și deținător al vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei.

Loading...