Breaking News

Florin Iordache și-a dat demisia din funcția de ministru al Justiției

iordache f

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat, joi, că a decis să-și înainteze demisia din funcție.

„De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Florin Iordache, joi, la Palatul Victoria.

Declaraţia prin care acesta şi-a anunţat demisia a durat 45 de secunde, după care Iordache a plecat fără a răspunde la vreo întrebare a jurnaliştilor.

Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, face următoarea declarație despre demisia lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției:

„După ce prin inițiativele sale noctambule „legale și constituționale” a reușit să provoace cele mai numeroase proteste civile din istoria României, domnul Florin Iordache a acceptat astăzi să își prezinte demisia.

Consecvent cu inițiativele  mandatului său care a stat sub semnul minciunii, găsim și în declarația sa finală dezinformări abil împachetate cum ar fi aceea ca OUG 13 (aceea adoptată) ar fi trecut prin dezbatere publică.

Un act de o neechivoca imoralitate publică prin care statul de drept a fost agresat, un act evident și explicit creat pentru politicienii cu probleme penale și pentru Liviu Dragnea în mod expres, ne este prezentat în declarația domnului Iordache ca un succes de tehnică legislativă, neînțeles de cetățeni.

Da, domnul Iordache a demisionat, dar, din nefericire pentru România, el va reveni în Camera Deputaților în Comisia Juridică de unde va avea mijloacele și va continua, fără îndoială, să promoveze aceleași valori toxice pentru statul de drept, precum cele care au scos 600.000 de cetățeni în stradă.

Actorul s-a retras. Regizorul Sorin Grindeanu și producătorul Liviu Dragnea sunt asteptați pentru decontul echipei de producție.”

Loading...