Breaking News

Florin Iordache, avizat pozitiv la Justiţie: „Este de bun augur o lege a amnistiei şi graţierii”

florin-iordache

Florin Iordache, propus de Partidul Social Democrat pentru funcţia de ministru al Justiţiei, consideră că o lege a amnistiei şi graţierii este de „bun augur”.

Florin Iordache a primit aviz favorabil din partea comisiei juridice, cu 43 de voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi două abţineri.

„O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost susţinută de noi în campania electorală, dar o astfel de lege discutată în Parlament, din punctul meu de vedere, este de bun augur. Dacă venim cu o astfel de lege, locul unde se poate discuta şi analiza este Parlamentul”, a declarat Iordache, miercuri, după audiere.

Întrebat despre suspiciunile potrivit cărora ar fi fost printre iniţiatorii proiectului de lege din 2013 privind amnistia şi graţierea, pe 9 decembrie 2013, zi denumită „Marţea Neagră”, Iordache a declarat : „Sunt nişte articole de presă, dezbaterea în Parlament nu poate fi influenţată de o persoană. Din punctul meu de vedere locul în care pot fi modificate legile este Parlamentul. Ca se discută într-o parte sau în alta sunt speculaţii de presă”.

Florin Iordache le-a prezentat parlamentarilor jurişti câteva obiective pe care le are în fruntea Ministerului Justiţiei, acesta precizând că va propune premierului o revizuire a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precizând şi că este necesară o lege a răspunderii magistraţilor după model european.

„S-a constatat ca în foarte multe locuri şi la foarte multe legi constatăm că sunt neconstituţionale. Eu am zis numai la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală avem 40 decizii ale CCR care ar trebui puse în concordanţă pentru că acum legile sunt incomplete şi, în acelaşi timp, avem legi care se contrazic. Chiar azi, la Biroul Permanent am avut două legi care într-un fel sunt definite în statutul parlamentar şi în alt fel în statutul penal. Trebuie să avem legi care să nu mai lase loc la interpretari”, a declarat Iordache.

Loading...