Breaking News

Fed Cup: România – Cehia 2-1, după victoria Simonei Halep în fața Petrei Kvitova

simona halep fed cup romania cluj

Simona Halep a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, și echipa feminină de tenis a României conduce Cehia, deținătoarea titlului, cu scorul de 2-1, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

 

A treia jucătoare a lumii a început în forță partida cu Kvitova, hotărâtă să nu mai repede greșelile din partida pierdută, sâmbătă, în fața Karolinei Pliskova. Ea a făcut break în primul ghem, dar și-a cedat imediat serviciul la 0. La scorul de 2-2, Simona Halep și-a intrat în ritm și s-a desprins pe tabelă, reușind al doilea său break. Din acel moment jucătoarea română nu a mai cedat conducerea, chiar dacă Kvitova a mai reușit să își adjudece un ghem la 0.

În finalul setului a avut loc unul dintre cele mai disputat gheme, dar jucătoarea română a beneficiat de susținerea unui public mult mai călduros decât la primul său meci și a reușit să salveze două mingi de break la scorul de 5-4. Simona Halep a câștigat setul cu 6-4 cu o minge norocoasă care a căzut în terenul adversarei după ce a atins în prealabil fileul.

În ultimul ghem al meciului, Simona Halep a beneficiat de două mingi de set, dar nu a avut nevoie decât de una. Ea s-a impus în setul decisiv cu 6-3 și a adus România în avantaj pentru prima oară în întâlnirea cu Cehia.

În meciul anterior, jucătoarea de tenis Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-3, 6-4 și a restabilit egalitatea, 1-1, între echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup. La finalul partidei cu Petra Kvitova, Monica a declarat că publicul din Cluj-Napoca a ajutat-o să o învingă pe numărul 9 mondial și să egaleze scorul în meciul România – Cehia.

În ultimul meci de simplu al întâlnirii România — Cehia se vor înfrunta Monica Niculescu (nr. 37 WTA) și Karolina Pliskova (n.r. 13 WTA). Meciul de dublu ar urma să opună perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru și Denisa Allertova/Barbora Strycova.

Loading...