bani-lei-pensie-cupon

Din August, pensionarii vor primi mai mulți bani. Punctul de pensie a fost majorat

Loading...

16 Comments

 1. daniel ionescu

  stirea este incompleta! se va renunta la contributiile sociale asezate in sarcina angajatorului?? daca da, va fi cea mai mare lovitura data regimului de finantare a veniturilor de inlocuire contributive!!! mutarea lor la titularii de venituri de inlocuire va lasa sistemul fara siguranta finantarii indestulatoare pentru ca, de fapt, angajatorul nu plateste nimic! el avanseaza in sistem aceste co-contributii si le recupereaza odata cu realizarea marfara a productiei sale, inclusiv cu o cota de profit! cei care le platesc sunt, in devalmasie, exclusiv, consumatorii!! n.b. se introduce presiuni ne-necesare si, mai ales, prin renuntarea la regimul actual al acestor co-contributii se urmareste prabusirea sistemul „pay as you go” in favoarea fondurilor private de pensii care nu difera cu nimic de FNI!!

 2. lenuta chiriac

  Nu mi se pare corect ca pensia unui OM care amuncit si acontribuit la stat 41 respectiv 43 de ani sa aiba nici salariul minim pe economie comparativ cu 520 ron pensia celui care nu a contribuit deloc fiind pensie sociala.Bataie de joc.

  • daniel ionescu

   absolut corect! cu o precizare, insa! d-voastra aveti „venit de inlocuire” (fiind contributiv, este un drept de patrimonial), pe cand cel care primeste 520 lei are pensie sociala (necontributiv, se finanteaza din fiscalitate, adica de la bugetul de stat atata timp cat legea dispune!!).

   • Maria Lupu

    păi da și acel buget este format tot din buzunarul celor care muncesc ,acum să fie tras la răspundere cel care a dat aceste pensii ,și nu numai toate ajutoarele sociale ,să muncească toată lumea că se găsește de muncă ,întradevăr cu salarii cam mici dar se găsește .

 3. Nu mi se pare normal eu care am 30 de ani vechime și în condoții grele să am și acum 642 de ron față de cel care nu a contribuit,iar cu ridicarea punctului de pensie tot la cei care au pensii mari va primi mai mult.Eu aș dorii recalcularea să nu fie așa de mare discrepanță!

 4. maria

  am cotizat 25 de ani si am o pensie de 520ron de ce am pensia mai mica ca o persoana care a muncit la cap

  nu este corect

 5. Olivia

  DE CE AUGUST!??Pensia se plateste luna/luna!!!Daca 1 iulie este termenul decretat pentru punctul de pensie majorat, acesta nu ar trebui, legal, sa se aplice in aceeasi luna, respectiv 14 iulie!???Care sa fie resortul noii minciuni „guvernamentale”?

 6. BADA CECILIA

  DIN PACATE DOMNULUI DRAGNEA TREBUIE SA-I EXPLICE CINEVA CA PENSIILE SE PLATESC LUNA IN CURS DECI DACA PUNCTUL DE PENSIE CRESTE DIN 01.07.2017 PENSIILE SE MAJOREAZA DIN LUNA IULIE .OARE NU AVETI NICI UN CONSILIER PE PROBLEME DE LEGEA PENSIILOR? VA OFER CONSULTANTA GRATIS.

 7. BUSIOC ION

  CARE E HOTIA DACA PUCTUL DE PENSIE CRESTE DE LA 1 IULIE 2017 DE CE PENSIA CRESTE DIN AUGUST SI NU DIN IULIE ADICA PE 24 IULIE SA IAU MATIT CONFORM PUCTULUI DE PENSIE DE 1000 SA NE RASPUNDA D-NA MINISTRU

 8. Cismas Elvira

  Eu am o pensie fe 664 ron, cat va fi dupa marire? Nu toata lumea stie sa calculeze in functie de acel punct de pensie.

 9. Dan

  Propun ca pensiile speciale sa fie inghetate!!!! Ce e aia pensie speciala??? De dormit in parlament, de plimbat si consumat degeaba, pentru influente????
  Ce parere aveti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });