preparate italiene

Descoperă Italia prin 5 preparate culinare reprezentative

Când discutăm despre Italia, de cele mai multe ori ne rezumăm doar la paste și modă, dar dacă îți dorești să descoperi Italia în profunzime, de la minunatele orășele, la vestigii, la artă, noi îți propunem și 5 preparate culinare pe care trebuie să le încerci neapărat.

 

Cacio e Pepe. Este un preparat tradițional care se regăsește în aproape fiecare meniu din orașul Roma. Este făcut deseori din spaghetti, brânză cacio și piper negru, nimic sofisticat până aici, dar ingredientele folosite sunt de cea mai bună calitate. De asemenea, te sfătuim să nu comanzi Fettucine Alfredo. Acesta este un preparat american care a fost importat în Italia, nu invers.

Cacio e Pepe Pasta

Pizza. Deși acest preparat nu este prietenos cu silueta noastră, trebuie să recunoaștem că este foarte gustos. Așadar, dacă te afli în vacanță în Italia nu ezita să mănânci câteva felii de pizza. Blatul este mai subțire, iar topping-urile pot varia de la rucola la bucățele mici de carne.

margherita pizza

Gelato. Să lămurim un lucru: Gelato nu este sinonim cu înghețata. În primul rând, acest desert este alcătuit în mare parte din lapte, iar în al doilea rând nu se servește înghețat. Desigur, gustul contează cel mai mult, iar noi te asigurăm că este pur și simplu delicios!

gelato

Bruscheti. Un preparat ușor de făcut și pe care îl găsim deseori și în meniurile noastre. Însă, trebuie să încerci și bruschetele italienești cu diferite topping-uri. Cele cu roșii și parmezan se numără printre preferatele noastre.

BruschettaTiramisu. Acest desert ușor de preparat și foarte gustos își are originile în Italia. Dacă te afli în Roma trebuie să încerci acest renumit desert.

tiramisu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *