indemnizații majorată mame

Concediul pentru creșterea copilului reprezintă vechime în muncă, în serviciu și în specialitate

Perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate, potrivit art. 22 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Totodată, legislația în vigoare arată că perioada concediului pentru creșterea copilului reprezintă și vechime în specialitate.

Ținând cont de prevederile Legii nr.200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare, vă informăm că perioada concediului pentru creșterea copilului se ia în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Persoanele aflate în această situație vor beneficia de indemnizația lunară aferentă pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Prevederile OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor se aplică și cadrelor didactice.

De asemenea, trebuie să știți că aceste perioade vor fi luate în calcul și la acordarea gradaților precum și la orice alt drept care se acordă cadrului didactic în funcție de vechimea în muncă sau în serviciu pentru perioada 1 ianuarie 2011 și până în prezent.

3 Comments

 1. vali

  Bună ziua,mă numesc vali,lucrez referent gr 2 ,am stat acasa 2 ani,va rog sa îmi ziceri dacă pot da gr 1,? Să numai ăst 3 ani de la ultima încadrare?ăst un răspuns,mentionez ca cu acesti 2 ani am 4 ani pe acest gr,va mulțumesc

 2. Liliana

  Din concediul de creșterea copilului, sa ți se ia in calcul vechime in specialitatea studiilor trebuie sa fi fost încadrat pe studii de specialitate sau doar sa ai facultatea terminată ?

 3. Diana Anton

  Buna ziua.
  Daca se considera vechime in munca de ce nu pot beneficia de somaj dupa incheierea CIC?
  Contractul meu de munca pe per.determinata s-a incheiat si am fost preluata de Casa de Asig.de sanatate care mi -a platit concediul prenatal si apoi dupa nastere am intrat in conc.ingrijire copil cu indemnizatie. Mi s-a spus de la somaj ca nu voi putea lua somaj la incheierea concediului de ingrijire copil ptr ca nu am stagiu de cotizare 12 luni.
  Va rog mult un raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9087197197606907", enable_page_level_ads: true });