Breaking News

Concediul pentru creșterea copilului reprezintă vechime în muncă, în serviciu și în specialitate

indemnizații majorată mame

Perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate, potrivit art. 22 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Totodată, legislația în vigoare arată că perioada concediului pentru creșterea copilului reprezintă și vechime în specialitate.

Ținând cont de prevederile Legii nr.200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare, vă informăm că perioada concediului pentru creșterea copilului se ia în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Persoanele aflate în această situație vor beneficia de indemnizația lunară aferentă pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Prevederile OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor se aplică și cadrelor didactice.

De asemenea, trebuie să știți că aceste perioade vor fi luate în calcul și la acordarea gradaților precum și la orice alt drept care se acordă cadrului didactic în funcție de vechimea în muncă sau în serviciu pentru perioada 1 ianuarie 2011 și până în prezent.

Loading...