Breaking News

Cod roșu de viscol în 7 județe. Cum se circulă pe drumurile naţionale şi autostrăzi

zapada

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere aduce în atenție faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 06 ianuarie, ora 10:00 – 06 ianuarie, ora 18:00, o avertizare de Cod Roșu pentru șapte județe:

  • județele Constanța și Tulcea până la ora 18:00;
  • județul Vrancea până la ora 16:00;
  • județele Buzău și Brăila până la ora 16:00;
  • județele Ialomița și Călărași până la ora 13:00.

Conform avertizării de Cod Roșu, vor exista intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero.

În acest context, precizăm că s-a decis închiderea circulației drumurilor naționale și a sectoarelor de autostradă din județele afectate de Codul Roșu. Se recomandă evitarea oricărei deplasări.

infrastructura

Sectoare de drumuri naționale și autostrăzi închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsori abundente, viscol și vizibilitate redusă):

A2 BUCUREŞTI – CONSTANŢA;

JUDEŢUL BUZĂU: DN 2B BUZĂU – BRĂILA; DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA; DN 2 (E 85); DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA;

JUDEŢUL VRANCEA: DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI; DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI; DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI;

JUDEŢUL BRĂILA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE DN 2B; DN 22; DN 21; DN 23; DN 22D;

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE DN 3; DN 3A; DN 3B; DN 4; DN 21; DN 31; DN 41;

JUDEŢUL CONSTANŢA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE DN 3; DN 22; DN 2A; DN 3C; DN 39; DN 38; DN 22C; DN 22A;

DN SECUNDARE CĂTRE STAŢIUNI (39D, 39C; 39B; 39A); 

JUDEŢUL IALOMIŢA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE DN 21; DN 2C; DN 2; DN 2A; DN 1D; DN 21A; DN 3B

JUDEŢUL GALAŢI: DN 24D TULUCEŞTI – LIMITA VASLUI; DN 22B – DIG; DN 25 ŞENDRENI – HANU CONACHI;

JUDEŢUL ILFOV: DN 2 (E85); DN 4; DN 3 BRĂNEŞTI CĂTRE CĂLĂRAŞI (KM 20-25);  

JUDEŢUL TULCEA: DN 22 (E 87) MĂCIN – TULCEA CĂTRE CONSTANŢA; DN 22E GARVĂN – I.C.BRĂTIANU; DN 22D MĂCIN- HORIA – CIUCUROVA – DOUĂ   CANTOANE; DN 22A CATALOI -TOPOLOG; DN 22F NALBANT – HORIA;

Drumuri restricționate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone: 

JUDEŢUL GIURGIU: DN 5B GIURGIU – GHIMPAŢI;

JUDEŢUL GALAŢI: DN 24; DN 25; DN 25A; DN 26; DN 26A; DN 2B; DN 22B

JUDEŢUL BUZĂU: DN 10.

La această oră, în zonele afectate de codurile meteorologice (GALBEN, PORTOCALIU ȘI ROȘU) cu ninsori asociate cu viscol și vizibilitate redusă spre zero, compania a mobilizat resursele umane și utilajele necesare conform programului de deszăpezire.

MAI recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate de viscol și ninsori. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, autoritățile îi sfătuiesc pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă cu anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional.

„Vineri, în cadrul Comandamentului Central de Iarnă, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu secretarii de stat și reprezentanții companiilor ce fac parte din comandament au dispus o serie de măsuri pentru a interveni pe toate sectoarele rutiere, feroviare și aeriene afectate”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, a fost decisă relocarea și suplimentarea de utilaje (autofreze și lame cu împrăștiere de sare) în zonele cu probleme majore, pentru a mări capacitatea de intervenție.

Pe perioada atenționării de cod roșu din județele Ialomița, Buzău, Brăila, Călărași, Tulcea și Constanța, drumurile sunt închise preventive, iar utilajele de deszăpezire nu au permisiunea de a acționa decât în cazuri extreme, ce vizează salvarea de vieți omenești. Duratele estimate de reluare a circulației pe sectoarele de drum închise vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va pune la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență mașini de intervenție pentru a facilita deplasarea în zonele greu accesibile.

„Prioritatea Ministerului Transporturilor rămâne menținerea circulației în condițiile meteorologice actuale, fără a periclita siguranța cetățenilor”, se mai precizează în comunicat.

Ministrul Transporturilor s-a asigurat, joi seară, că toate companiile implicate sunt pregătite să intervină cât mai repede pe sectoarele afectate.

 

Loading...