Breaking News

Anunț de ultima oră făcut de ministrul Educaţiei. Când începe școala

elevi-Părinții

Anul școlar 2017 – 2018 începe pe 11 septembrie, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop.

Ministrul a spus că actualul calendar care prevede începerea noului an școlar pe 11 septembrie a fost stabilit încă din luna februarie, împreună cu partenerii sociali.

„Tot în acest sediu am fost secretar de stat în februarie când am discutat alături de partenerii sociali, părinți, elevi, reprezentanți ai sindicatelor structura anului școlar. Atunci am stabilit structura anului școlar cu cele 35 — 36 de săptămâni absolut necesare pentru desfășurarea unui an școlar în România. Fapt pentru care, în data de 11 septembrie, așa cum spune ordinul de ministru, începe anul școlar din învățământul preuniversitar 2017 — 2018. Sunt foarte multe școli care sunt în renovare și personal nu cred că amânarea începerii anului școlar cu o săptămână va schimba foarte mult situația din punctul acesta de vedere, dacă vrem să fim cinstiți cu noi înșine. Alături de Federația Asociațiilor de Părinți în luna februarie a acestui an am luat această decizie de începere a anului școlar în 11 septembrie”, a explicat Liviu Pop, luni, într-o conferință de presă.

Loading...