Breaking News

Amendamente care evaporă competența DNA, depuse în miez de noapte

csm dna

Dezbaterile pe Legea 304/2004 au fost reluate, joi, în comisia parlamentară specială condusă de Florin Iordache, principalul punct fiind înfiinţarea unei direcţii speciale de investigare a magistraţilor.

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a acuzat faptul că Uniunea Naţională a Judecătorilor (UNJR) a transmis azi-noapte, la ora 00:30, o serie de amendamente-problemă la legea 304/2004, pe două direcţii: înfiinţarea unei direcţii noi de investigare a magistraţilor şi eliminarea DNA din procedura de anchetare a judecătorilor şi procurorilor corupţi.

„Aseară (miercuri, n.r.) la ora 00.30 o parte dintre membrii Comisiei am primit pe mail o serie de amendamente propuse de UNJR privind înfiinţarea unei secţii speciale de anchetă a magistraţilor în cadrul Parchetului General. Potrivit acestor amendamente, competenţa DNA în cazul în care în fapte de corupţie sunt implicaţi magistraţi este evaporată. Este o lovitură care se încearcă la adresa competenţei DNA”, a spus Predoiu.

Deputatul a precizat că PNL se va opune acestei iniţiative şi va cere ca la şedinţa Comisiei speciale privind legile justiţiei în care se dezbat aceste amendamente să fie prezenţi toţi reprezentanţii sistemului judiciar.

„E inadmisibil ca la 12.30 noaptea să primim amendamente care nu au fost comunicate, nu au fost dezbătute. Nu e o premisă foarte bună pentru această dezbatere”, a spus Predoiu.

Loading...