Breaking News

Specialități culinare din Europa pe care nu trebuie să le ratezi

tiramisu subversiv preparate delicioase ce nu trebuie ratate

Ți-ai făcut planuri de vacantă și dorești să vizitezi mai multe țări de pe „bătrânul continent”? Îți sugerăm ca fiecare plan de vacanță într-o țară străină să includă cel puțin o zi în care să te bucuri în liniște de câteva specialități culinare locale. Gustul autentic și rețetele respectate cu sfințenie te vor face să nu regreți nicio clipă decizia luată.

 

Iată ce specialități culinare nu trebuie să ratezi în călătoriile tale prin Europa:

1. Coq Au Vin, Franța

Coq Au Vin retete europene pe care nu trebuie sa le ratezi
Unii ar fi tentați să spună că până la urmă e un fel de tocăniță din carne de pasăre, ei bine, nu. Coq au vin (inițial gătit cu carne de cocoș, așa cum îi spune și numele, acum și cu carne de pui) este o mâncare tipic franțuzească, elegantă, fină și aromată.

Prima documentare a rețetei s-a făcut abia la începutul secolului XX și este asociată cu regiunea Burgundia.

Secretul pentru un „coq au vin” reușit constă în a lăsa carnea la marinat în vin, de preferat peste noapte, dacă nu puteți, măcar 6 ore.

2. Tiramisu, Italia

tiramisu retete europene pe care nu trebuie sa le rateziÎn ciuda faptului că este cunoscut în întreaga lume, desertul numărul 1 al italienilor nu are o istorie prea lungă. Ingredientele folosite sunt destul de recente, iar succesul unui tiramisu constă exact în calitatea acestor ingrediente.

3. Fettuccine Alfredo, Italia

Fettuccine Alfredo specialitati europene pe care nu trebuie sa le ratezi
Pastele nu lipsesc din meniul niciunui bucătar amator sau profesionist. Italienii le iubesc atât de mult încât au creat rețete de paste cam cu orice.

Fettuccine Alfredo au o istorie de aproape 100 de ani și a fost creată având la bază „pasta al burro” (paste cu unt) la care se adaugă parmezan. Secretul rețetei constă în modul în care untul și parmezanul se îmbină.

4. Gulaș, Ungaria

gulas unguresc
Devenită mâncare tradițională în Ungaria, gulașul este o supă sau tocană ce are la bază carnea de vită, paprika, ardei și ceapă.

Se spune că rețeta datează de la sfârșitul secolului IX, fiind consumat mult timp doar de oamenii de la țară, ajungând pe masa orășenilor abia spre sfârșitul secolului XIX. În acest moment există numeroase variante de gulaș, ce au printre ingrediente și cartofi, roșii, chimen, usturoi, iar uneori vita este înlocuită cu carnea de porc și sunt considerate adevărate specialități culinare.

5. Schwarzwälder Kirschtorte (tort Padurea Neagra), Germania

Schwarzwälder KirschtorteSchwarzwälder Kirschtorte este un desert nemțesc delicios, ce a devenit popular în toată lumea. Se pare că prăjitura imită portul popular al femeilor din munții Pădurea Neagră.
Tortul este format din mai multe straturi de blat de ciocolată, cremă albă și nelipsitele cireșe.

6. Pastel de nata, Portugalia

pastel de nata subversiv

Îndragitele tarte cu cremă de ou ar fi apărut in jurul sec. XVIII, în Mănăstirea Hiernonimiților din parohia Santa Maria de Belém, Lisabona.

Pastéis de nata nu sunt un simplu desert, sunt o emblemă și un ambasador cultural al Portugaliei ce îndulcesc localnicii și turiștii deopotrivă în orice cofetărie, patiserie sau cafenea.

Desertul are la bază massa folhada, un aluat puțin crocant, asemănător celui franțuzesc folosit pentru tarte, care este umplut cu o cremă de ou catifelată. Tarta este presărată cu scorțișoară și zăhăr pudră.

7. Chakhokhbili, Georgia

Chakhokhbili subversiv

Deși puțin cunoscută în în România, bucătăria georgiană abundă în rețete simple si gustoase.

Chakhokhbili este o mâncare tradițională ce nu lipsește din meniurile restaurantelor cu specific georgian. Gătit inițial din fazan, Chakhokhbili se prepară acum din orice carne de pasăre, dar varianta cel mai des întâlnită este cu pui.
Chakhokhbili este un fel de tocăniță cu mirodenii și sos de roșii, iar secretul constă în prospețimea ingredientelor.

8. Bündner Nusstorte, Elvetia

Bündner Nusstorte subversiv

Bündner Nusstorte este un alt desert extrem de popular, reprezintă între 20-40% din vânzările patiseriilor și cofetăriilor din Elveția.

Desertul îl puteți obține și voi din ingrediente pe care le aveți de obicei în casă: ouă, unt, făină, zahăr, nuci și lapte sau frișcă.

9. Patatnik, Bulgaria

patatnik subversiv

Patatnik este un preparat tipic regiunii din munții Rodopi, dar care este consumat și în alte părți ale Bulgariei. În unele zone este cunoscut sub denumirea de kashnitsa. Este asemănător unei plăcinte și conține în principal cartofi rași, ceapă, mentă, iar uneori și brânză și carne.

Există două moduri de a gati patatnik: amestecând toate ingredientele și gătindu-le la foc mic în tigaie sau folosindu-le ca umplutură între două foi de aluat.

10. Snitelul vienez, Austria

wiener schnitzel subvesiv

Wiener Schnitzel sau șnițelul vienez este un fel de mâncare national în Austria iar rețeta a fost preluată și adaptată în bucătăriile multor popoare.

În prezent, conform legilor austriece, doar șnitelul care are la bază carne de vițel se poate numi Wiener Schnitzel. Există însă restaurante care prepară șnițelul din carne de porc, acestea fiind însă nevoite să scrie în meniu tipul de carne folosit.

ALTE NOUTĂŢI
Loading...
Loading...