Breaking News

10 gadgeturi inedite, prezentate la CES 2016

ces 2016 gadget smart

Salonul Consumers Electronics Show – CES 2016, organizat la Las Vegas, Nevada, este o veritabilă Finală a Campionatului Mondial al Gadgeturilor, prezentând cele mai noi tehnologii în domeniul auto-moto, medical, audio-video, gaming etc.

 

Portalul USA Today a publicat recent un Top 10 al celor mai ciudate și, totodată, distractive gadgeturi prezentate la CES 2016.

Uite gadgeturile cele mai inedite de la CES 2016:

10. Sleep Number it Bed
Sleep Number it Bed este dotat cu senzori biometrici care monitorizează somnul, indicând, spre exemplu, ritmul cardiac și pe cel al respirației utilizatorului. De asemenea, Sleep Number it Bed este însoțit de o aplicație pentru dispozitivele mobile care oferă recomandări personalizate pentru a obține o cât mai bună odihnă nocturnă, cum ar fi recomandări cu privire la fermitatea saltelei sau temperatura ideală a camerei.

9. Hydrao Smart Showerhead
Este un gadget interesant care oferă soluția ideală pentru cei care doresc să economisească apă la duș, fie pentru a plăti facturi mai mici, fie pentru că locuiesc într-o regiune secetoasă. Acest cap de duș smart se aprinde în diferite culori, indicând astfel cantitatea de apă consumată. Hydrao nu are nevoie de baterii, acesta este activat chiar de fluxul de apă care trece prin el.

https://www.youtube.com/watch?v=ZqVPI6UKTvY

8. Ceasul deșteptător Sensorwake
Sensorwake este un ceas deșteptător cu arome. El te poate trezi în miros de cafea proaspătă, produse de patiserie, ciocolată, mentă sau, de ce nu, mirosul unui loc unde îți dorești de mult timp să ajungi. Sensorwake este dotat și cu o alarmă sonoră, în cazul în care avem nasul înfundat.

Sensorwake ceas

7. Alarma Onelink
Onelink este un detector de fum și monoxid de carbon pentru locuințe. Dincolo de a fi o simplă alarmă, Onelink permite monitorizarea eventualelor probleme care apar acasă prin intermediul unui iPhone, indiferent unde te-ai afla, și este dotată cu o baterie cu durata de viață de 10 ani.

6. Hunter Smart Fans
Compania Hunter a prezentat două ventilatoare de plafon smart, modelul Symphony din material plastic și Signal, cel din lemn. Prin sistemul de automatizare Apple HomeKit, ventilatoarele și luminile pot fi programate să pornească atunci când ajungi acasă, pot face să pară că este cineva acasă chiar și în lipsa ta, aprinzându-se și închizându-se la intervale de timp presetate.

Hunter Smart Fans

5. SMARTwheel
Gadgetul SMARTwheel se atașează direct peste volanul autoturismului și emite avertismente sonore și luminoase atunci când percepe mișcări care sugerează că șoferul nu este atent la drum — așa cum ar fi dacă nu ținem ambele mâini pe volan pentru o perioadă mai lungă de timp sau dacă avem mâinile prea apropiate pe volan, ca și cum am ține telefonul pentru a răspunde unui mesaj.

4. Vesta Smart Ski Airbag
Această vestă cu airbag se adresează pasionaților de schi și amortizează chiar și cele mai serioase căzături pe pârtie. Senzorii cu care este dotată vesta analizează mișcările schiorului pentru a determina când acesta își pierde echilibrul și declanșează automat un airbag în mai puțin de 100 de milisecunde. Mai mult decât atât, această vestă smart păstrează datele adunate în timpul coborârilor pe pârtie, iar utilizatorul le poate examina pentru a-și perfecționa tehnica de schiere.

vesta

3. Centura smart Belty Good Vibes
Belty este practic un sistem de monitorizare de fitness inclus în catarama unei centuri. Sistemul este dotat cu inteligență artificială și îndeplinește rolul unui antrenor personal. Aceasta te poate încuraja să mărești pasul atunci când mergi pe jos, îți reamintește să stai drept, să bei mai multă apă și chiar te poate ajuta să te relaxezi cu câteva exerciții de respirație.

smart Belty Good Vibes

2. Brățara Smart Wisewear
Această brățară îndeplinește funcțiile întâlnite la un smartwatch și funcțiile unui sistem de monitorizare de fitness: numără pașii făcuți, urmărește activitatea cardiacă, caloriile arse etc și oferă notificări text, prin e-mail. În plus, această brățară constituie un veritabil buton de panică. În caz de nevoie poate transmite un semnal SOS ce include locația exactă și informații audio-video.

1. Cățelul robotic CHiP
Pe scurt, CHiP, acronimul de la Canine Home intelligent Pet, reprezintă răspunsul oferit de WowWee Robotics pentru cei care își doresc un animal de casă fără grija de a-l scoate la plimbare. WowWee Robotics susține că CHiP este cel mai performant câine robotic dotat cu inteligență artificială (AI) din prezent. CHiP are o personalitate controlată de AI care se adaptează la solicitările fiecărui „stăpân”, CHiP își recunoaște stăpânul, se adaptează la dorințele acestuia, știe să aducă obiectele pe care i le arunci și adoră să se joace cu mingea. CHiP poate fi învățat noi comenzi prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil sau tabletă. Pur și simplu, CHiP are ambiția să devină animalul de casă perfect, după care nu va trebui să cureți niciodată.

Loading...